Biogas uit afvalwater? Drie-traps Digestaatbehandeling!

De populariteit van biogas centrales is aan het groeien. Hiermee groeit echter ook het probleem van digestaat: het afvalproduct dat hierbij ontstaat. Digestaat kan namelijk niet altijd worden teruggevoerd in de omringende landbouw. Het digestaat wordt dan opgewerkt tot economisch herbruikbare producten en schoonwater onder andere door onze Drie-traps Digestaatbehandeling. Dit zorgt voor de zuivering van biogas uit afvalwater. Onze digestaatbehandeling heeft zich in diverse installaties al bewezen. Daarom lichten wij graag onze Drie-traps Digestaatbehandeling toe.

Biogas afvalwater

Om het biogas uit afval op een goede manier te verwerken, hebben wij een driestapsbehandeling ontwikkeld die bestaat uit de volgende stappen:

  • 1. Voorscheiding: ontwatering van het digestaat;
  • 2. Het keramische microfiltratiesysteem: verwijdering van de resterende zwevende stof;
  • 3. Omgekeerde osmose: het scheiden van nutrieten en water.

Bij deze stappen wordt het ontwerp, de uitvoering en de inbedrijfstelling van alle disciplines door onszelf uitgevoerd. Hierdoor kunnen we kwaliteit garanderen. Ook de ‘key-onderdelen’ van de installatie komen uit onze eigen leveringspakket. Een uitgebreidere uitleg van deze stappen kunt u vinden onder de button ‘home’. Als u vervolgens op ‘digestaat’ klikt, kunt u alle ‘ins’ en ‘outs’ erover lezen. Mocht u het prettig vinden, kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wij zijn er voor ú!

Alle medewerkers bij RWB Almelo zijn vakbekwaam, flexibel en toegewijd. Met gemiddeld 20 jaar ervaring in waterbehandeling staan wij voor u klaar en kunnen wij kwaliteit garanderen. Naast kwaliteit kunnen we ook betrouwbaarheid en continuïteit bieden. Wij zijn namelijk onder meer ISO 9001/14001 en VCA**-gecertificeerd. RWB is daarmee bekend met alle richtlijnen op het gebied van bijvoorbeeld ARBO, hygiëne en milieu. Van ons kunt u het volgende verwachten:

  • Duidelijke rapportages;
  • Probleemloze uitvoering;
  • Minimale stilstand;
  • Vlekkeloze terugkoppeling;
  • Goede werkafspraken;
  • Snel en vakkundig werken.

De toegevoegde waarde van ons is dat we een sterke projectorganisatie zijn met extra ‘know-how’: altijd met de service die u daarbij mag verwachten. In onze service staat onze StoringsHulpVerlening (SHV) centraal. Bij een SHV abonnement staat een team van specialisten 24/7 voor u klaar.
RWB Almelo is er voor ú.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze manier van het verwerken van biogas uit afvalwater? Klik dan op de button ‘home’ en vervolgens ‘digestaat’. Heeft u hierbij vragen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen naar +31 546 545020 of te mailen naar info@rwbalmelo.nl.

Contact Opnemen