Mest en digestaat behandeling

De populariteit van het landbouw- en veeteeltafval verwerken is aan het groeien. Veelal worden de producten, die vaak bestaan uit landbouwafval, mais en mest, omgezet tot methaangas. Dit gebeurt in een vergister. Het gas wordt direct verkocht of eerst omgezet in elektrische energie en vervolgens verkocht. Digestaat is het afvalproduct wat hierbij ontstaat. Omdat digestaat kan niet altijd worden teruggevoerd in de omringende landbouw, moet het soms worden opgewerkt tot economisch herbruikbare producten en schoonwater, ook wel: een digestaat behandeling. Wij, van RWB Almelo, hebben een Drie-traps Digestaatbehandeling ontwikkeld. Hiermee maken we optimale digestaat behandeling mogelijk. Wij weten dat dit optimaal is, omdat in diverse installaties onze digestaat behandeling zich al heeft bewezen. We lichten daarom graag onze Drie-traps Digestaatsbehandeling toe.

Digestaat behandeling in drie stappen

Om het digestaat op een goede manier te verwerken, hebben wij een driestapsbehandeling ontwikkeld. Het ontwerp, de uitvoering en de inbedrijfstelling van alle disciplines worden door RWB zelf uitgevoerd. Ook de ‘key-onderdelen’ van de installatie komen uit onze eigen leveringspakket. Wij durven daarom wel te stellen dat deze digestaat behandeling kwaliteit heeft. Onze driestapsbehandeling bestaat uit de volgende stappen:

  • 1: Voorscheiding (ontwatering van het digestaat);
  • 2: Het keramische microfiltratiesysteem (verwijdering van zwevende stof);
  • 3: Omgekeerde osmose (scheiden van nutrieten en water).

Een uitgebreide uitleg van deze drie stappen kunt u vinden onder de button ‘home’. Als u vervolgens op ‘digestaat’ klikt, kunt u er alles over lezen. Mocht u het prettig vinden, kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

RWB Almelo is er voor ú!

Alle medewerkers zijn vakbekwaam, flexibel en toegewijd. Met gemiddeld 20 jaar ervaring in waterbehandeling staan wij altijd voor u klaar. Dit is natuurlijk altijd met de service die u daarbij mag verwachten! Niet alleen op het gebied van drink- en proceswater bereiding, maar ook op het gebied van afvalwaterzuivering en –hergebruik. De toegevoegde waarde van ons is een sterke projectorganisatie met extra ‘know-how’.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze manier van digestaat behandeling? Klik dan op de button ‘home’ en vervolgens ‘digestaat’. Heeft u hierbij vragen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen naar +31 546 545020 of te mailen naar info@rwbalmelo.nl. RWB Almelo staat altijd voor u klaar, inclusief de service die u van ons mag verwachten.

Contact Opnemen