Digestaat verwerking

Landbouw- en veeteeltafval verwerken tot energie is in populariteit aan het groeien. Vaak worden de producten, die meestal bestaan uit landbouwafval, mais en mest, in een vergister omgezet tot methaangas. Het gas wordt soms direct verkocht en soms eerst omgezet in elektrische energie en vervolgens verkocht. Digestaat is het afvalproduct van een Biogas centrale. Digestaat kan niet altijd worden teruggevoerd in de omringende landbouw. In dat geval moet het worden opgewerkt tot economisch herbruikbare producten en schoonwater: digestaat verwerking. Wij, van RWB Almelo, hebben een Drie-traps digestaatbehandeling ontwikkeld. Zo maken we optimale digestaat verwerking mogelijk. Dat weten we omdat in diverse installaties onze digestaat verwerking zich al heeft bewezen. We lichten daarom graag onze drie-traps digestaatsbehandeling toe.

Digestaat verwerking in drie stappen

Om het digestaat op een goede manier te verwerken, hebben wij een driestapsbehandeling ontwikkeld. Zowel het ontwerp, de uitvoering als inbedrijfstelling van alle disciplines wordt door RWB zelf uitgevoerd. Dat is niet het enigste: ook de de key-onderdelen van de installatie komen uit onze eigen leveringspakket. Wij kunnen daarom zeggen dat onze digestaat verwerking kwaliteit heeft. Onze driestapsbehandeling bestaat uit de volgende drie stappen:

  • 1: Voorscheiding (ontwatering van het digestaat);
  • 2: Het keramische microfiltratiesysteem (verwijdering van zwevende stof);
  • 3: Omgekeerde osmose (scheiden van nutrieten en water).

Als u klikt op ‘home’ en vervolgens op ‘digestaat’, kunt u al deze drie stappen uitgebreid doornemen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Over RWB Almelo

Wij, van RWB Almelo, zijn er voor u. Al onze medewerkers zijn vakbekwaam, flexibel en toegewijd en met gemiddeld 20 jaar ervaring in waterbehandeling staan wij altijd voor u klaar. En natuurlijk met de service die u daarbij van ons mag verwachten! Niet alleen op het gebied van drink- en proceswater bereiding, maar ook op het gebied van afvalwaterzuivering en –hergebruik. De toegevoegde waarde van ons is een sterke projectorganisatie met extra ‘know-how’. Wij hebben alle disciplines in huis: van projectmanagement tot onderhoud.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over onze manier van digestaat verwerking? Klik dan op de button ‘home’ en vervolgens ‘digestaat’. Wij kunnen ons voorstellen dat u hierbij nog wel wat vragen heeft. U kunt daarom altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen naar +31 546 545020 of te mailen naar info@rwbalmelo.nl. RWB Almelo staat altijd voor u klaar, mét de service die u van ons mag verwachten.

Contact Opnemen