CeraMac® Demoplant Singapore – PUB (2010-2011)

singapore2

singapore1

Singapore onderzoekt de mogelijkheid om een nieuwe in Nederland ontwikkelde technologie toe te passen voor hun drinkwatervoorziening. Het Singaporese waterleidingbedrijf PUB heeft PWN Technologies de opdracht verleend tot de bouw van een CeraMac® demoplant. De installatie betreft een combinatie van Ozon en CeraMac® technologie.

CeraMac® is een innovatief ontwerp van PWN Technologies, waarbij keramische membranen worden gebruikt om water te filteren. Keramische membranen leveren de beste prestaties bij membraanfiltratie; ze zijn duurzamer en betrouwbaarder. Het enige nadeel zijn de hoge kosten. Bij het CeraMac® ontwerp worden meerdere keramische elementen in een stalen vat samengebracht, waardoor het ontwerp prijstechnisch kan concurreren met andere membranen. Andere voordelen van de nieuwe techniek zijn een lager energieverbruik, een lagere milieubelasting en een hogere waterkwaliteit. CeraMac® wordt ook toegepast in de nieuwe voorzuiveringsinstallatie van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland in Andijk, aan de rand van het IJsselmeer.

Singapore investeert al jaren in innovatie in hun milieu- en watersector. De demoplant moet het Singaporese waterleidingbedrijf PUB inzicht bieden in de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid van het ontwerp, voordat het besluit de technologie op grote schaal toe te passen. De demoplant, met een capaciteit van 1,2 miljoen liter per dag, zal 18 maanden lang uitgebreid worden getest op de prestaties en mogelijkheden tot een verdere optimalisatie van het system aan de lokale omstandigheden.

PWN Technologies werkt in Singapore onder meer samen met het Nederlandse bedrijf RWB, het Amerikaanse ingenieursbureau Black & Veatch en het Japanse bedrijf Metawater, marktleider in keramische membranen.

RWB heeft in opdracht van PWNT de proefinstallatie in Singapore gerealiseerd.

singapore4

 

CeraMac® and SIX® are registered trademarks licensed to PWNT B.V.

singapore5

singapore3