RWB hoofdaannemer waterzuivering en vergisting Westfort Vleesproducten.

Begin dit jaar heeft RWB Water Systems B.V. van Westfort Vleesproducten de opdracht ontvangen voor de realisatie van de complete waterzuivering en vergisting van hun supermoderne slachterij in IJsselstein. Met zijn kleine voetafdruk, lage energieverbruik en duurzame en robuuste karakter sluit de waterzuivering en vergisting goed aan bij de speerpunten die Westfort zich ten doel gesteld heeft bij de realisatie van deze slachterij.

Begin dit jaar heeft RWB Water Systems B.V. van Westfort Vleesproducten de opdracht ontvangen voor de realisatie van de complete waterzuivering en vergisting van hun supermoderne slachterij in IJsselstein. Met zijn kleine voetafdruk, lage energieverbruik en duurzame en robuuste karakter sluit de waterzuivering en vergisting goed aan bij de speerpunten die Westfort zich ten doel gesteld heeft bij de realisatie van deze slachterij.

Voor de waterzuivering zal gebruik gemaakt worden  van de door Royal HaskoningDHV  gepatenteerde en innovatieve Nereda ® technologie.

Westfort

Voor het ontwerp van de vergisting en digestaat verwerking inclusief stoomdroger, werkt  RWB nauw samen met MTI-engineering. In deze samenwerking wordt de kennis en kunde binnen de digestaat behandeling en stoomdroging gedeeld en verder uitgebouwd.

De keramische microfiltratie en stoomdroger zijn hierin unieke eigen ontwikkelingen / producten van RWB en MTI –engineering.

Westfort 2

“In IJsselstein bouwen we op dit moment een van de vooruitstrevendste – zo niet de vooruitstrevendste – slachterij van de wereld”, zegt Rob Stekelenburg van projectmanagement- en ingenieursbureau PROMAD, verantwoordelijk voor het ontwerp en de directievoering. “Een belangrijk onderdeel binnen het totale proces is de eigen waterzuivering en vergisting. Wij zijn dan ook erg blij met de Nereda-technologie en de vergisting die ruim 500 kWh aan eigen energie opwekt uit het slachtafval. Deze moderne waterbehandelingsmethode en eigen energie opwekking past perfect in ons progressieve en duurzame ontwerp. Wij kijken er naar uit om samen met RWB en zijn partners  een hoogwaardige waterzuiveringsinstallatie en vergisting neer te zetten binnen een state-of-the-art slachtinrichting.”

De basic engineering van de afvalwater – en vergistingsinstallatie is in 2014 uitgevoerd door RWB. In januari 2015 werd het contract getekend voor het detail design, levering, installatie en inbedrijfstelling. Het slachthuis is naar verwachting eind 2015 volledig operationeel. Maximum capaciteit van de afvalwaterzuivering is 1.400 m3 per dag. Het behandelde water wordt geloosd op het riool.  De in de vergister opgewekte energie wordt compleet aangewend voor eigen gebruik in de slachterij.