• null

    Aquatron

De Aquatron is een waterbehandelingssysteem dat is ontworpen om lastig te behandelen afvalwater te neutraliseren

Opgeloste vaste stoffen (<8000 TDS) en zwevende stoffen (<200 TSS) kunnen selectief worden verwijderd. Hiermee is de Aquatron zeer efficiënt in het verwijderen van zware metalen, zouten en mineralen (vermindert BOD en COD tot 96%). Vrijwel elk element binnen het periodieke systeem kan selectief worden verwijderd.

De Aquatron is een enkeltraps en betrouwbaar proces (gevalideerde resultaten) zonder gebruik te hoeven maken van bacteriën of chemicaliën (zero discharge-principe). Het is een gepatenteerde technologie op basis van moleculaire scheiding door resonantiefrequenties (elektronische microgolven tot 300 GHz). Ter vergelijking: een magnetron produceert frequenties tot 30 GHz.

Een belangrijk voordeel van de Aquatron is dat er nauwelijks restconcentraat geproduceerd wordt. Daarbij wordt het concentraat (slibstroom) onschadelijk gemaakt en bevat het geen gevaarlijke stoffen meer. Hiermee wordt het filtraat (behandeld schoon water) gemaximaliseerd tot wel 98%.

Kortom; een multifunctioneel en volledig geautomatiseerd systeem dat in een breed scala van industrieën kan worden ingezet en met een verwachte levensduur van +/- 15 jaar, een robuuste techniek met een zeer lage total-cost-of-ownership in vergelijking met andere conventionele behandelingssystemen.

Aquatron | RWB Almelo
Aquatron | RWB Almelo

Werking Aquatron

Afvalwater is op moleculair niveau een chemische verbinding tussen waterionen en afvalionen (bijvoorbeeld ammoniakionen). Vanwege een tegengestelde elektrische ladingen trekken deze kationen en anionen elkaar aan en vormen ze een sterke moleculaire verbindingen.

Afhankelijk van de samenstelling van het afvalwater, verspreid de Aquatron specifieke gedissocieerde frequenties om de afvalwaterverbindingen te verbreken.

Door vervolgens de elektrostatische krachten te annuleren (elektrisch neutraal krachtenveld), trekken gelijkwaardige ionen naar elkaar en vindt er een agglomeratieproces plaats.

Hierdoor ontstaat er een trombotische reactie waarbij opgeloste vaste stoffen en zwevende stoffen kristalliseren waardoor er fijne deeltjes ontstaan.

Deze deeltjes zijn inmiddels onschadelijk gemaakt en kunnen worden afgevangen middels eenvoudige filtratiemethodes (o.a. bezinking).

Ervaring RWB met Aquatron

De Aquatron is een nieuwe gepatenteerde technologie en heeft een bewezen track-record in Azië, het Midden-Oosten en Australië. RWB heeft een vertegenwoordiging van het systeem voor de Europese markt. Vanwege het innovatieve karakter van de Aquatron heeft RWB een demo-unit in huis om de werking aan te tonen en garanties (o.a. effectiviteit, verwijderingsrendement, stroomverbruik en onderhoudskosten) te kunnen waarborgen.

Binnen uw bedrijfsprocessen ook te maken met lastig afvalwater, neem dan contact met ons op voor een proef met onze demo-unit.

Aquatron waterbehandelingssysteem | RWB Almelo

Meer informatie over aquatron?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.