Demiwater o.b.v. ionenwisseling

Culligan Demiwatersystemen

Home / Standaard producten en installaties / Demiwater – ionenwisseling

Gegarandeerde en continue levering van demi-water

Het creëren van gedemineraliseerd water wordt bereikt door middel van een deïonisatieproces. Ons programma deïoniseerders kunnenn gebruikt worden als stand-alone units voor kleine watertoepassingen zoals laboratoria of voor de productie van gedemineraliseerd water binnen de industrie. Voor de behandeling van grotere waterstromen gebruiken we onze deïoniseerders in combinatie met onze omgekeerde osmose-technologieën die een downstream polijstfase bieden om kostenefficiënt zuiver demiwater te leveren.

Onze deïoniseerders maken gebruik van ionenwisselaarharsen. Als alternatief voor kleine waterstromen bieden onze draagbare uitwisselingsdeonatiemiddelen (PEDI) een goedkoop alternatief met service-opties, waaronder onze ervaren technici die uitgeputte harsen kunnen vervangen om uw systeem operationeel te houden.

  • Culligan Continue Elektro-de-ionisatie (CEDI) Systemen (flow ratio tot 15 m³/uur)

Het CEDI-proces reduceert ionen uit het water d.m.v. elektriciteit, hars en membranen, waardoor er minder chemicaliën nodig zijn. CEDI wordt gebruikt als een proces van polijsten om het omgekeerde osmose permeaat verder te de-ioniseren tot multi megaohm-cm kwaliteit water. Er zijn modellen beschikbaar vanaf ca 0,5 m³/uur.

  • Culligan Automatische Deionisatie Systemen (flow ratio tot 40 m³/uur)

Volledig geautomatiseerde demineralisatie units, ontworpen voor flows tot 40 m3/u. Kation, anion harsen of mengbedkolommen. De Deyolit serie is uitgerust met een bedieningssysteem om het proces te controleren en automatisch te regenereren als de waterkwaliteit onder een vooraf bepaalde limiet komt.

  • Culligan PEDI Draagbare mengbedpatronen (flow ratio tot 3 m³/uur)

Voor plekken waar regeneratiesystemen niet geschikt zijn, zijn de vervangbare en draagbare mengbedden (PEDI) een geweldige oplossing. Culligans PEDI-systemen zijn geschikt voor een breed scala aan flow ratio’s (tot 3000 l/u) en verwijderen de positieve en negatieve ionen d.m.v ionen-uitwisselende harsen. Als uw PEDI-tanks verzadigd zijn, kan een technicus van Culligan komen om uw ionen-uitwisselende tanks wanneer u dat wilt komen vervangen. Met dit type systeem bespaart u op investeringen, maar ook op regeneratie chemicaliën zoals zoutzuur en natronloog.

Gerealiseerde projecten

Meer informatie over demiwater?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.