• null

    Metawater

Duurzame producten en technologieën uit de Metawater Groep

Metawater | RWB Almelo

Metawater

Metawater, met het hoofdkantoor in Tokyo en 45 lokale kantoren in Japan, is in 2008 ontstaan door de samenvoeging van de milieu activiteiten van NGK Insulators en Fuji Electric. Het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in engineerings- en onderhoudsdiensten in de Japanse water- & milieusector.

Op dit moment werken er 1520 personeelsleden voor Metwater in Japan en nog eens 500 mensen voor het dochterbedrijf Metawater Service. Naast keramische membraanfiltratie systemen, ozon generatoren, systemen voor het verkolen van reststromen en filtratiesystemen voor riooloverstorten levert Metawater in Japan ook apparatuur om stroom op te wekken of te transformeren en meet-, monitor- en regelapparatuur.

Toetreding RWB Water tot de Metawater Groep

RWB Water is op 9 november 2020 toegetreden tot de Japanse Metawater Groep. In 2013 had Metawater Co., Ltd. al een minderheidsbelang in RWB Water verworven van 24,7%. De Metawater Group is nu 100% aandeelhouder. De overname zorgt voor een versteviging van RWB’s positie op de watermarkt en biedt een unieke kans om de bijdrage binnen de circulaire economie verder te vergroten.

Keramische membraanfiltratie

1 van de belangrijkste producten van Metawater is het keramische membraan. Keramische membraanfiltratie is een robuuste en duurzame technologie voor de productie van schoon en betrouwbaar water.

RWB Water levert deze membranen in de vorm van compacte en modulaire systemen. De membranen hebben hebben een uniek membraanoppervlak van 25 m² per membraan en een poriegrootte van 0,1 µm. Hiermee valt het systeem in de klasse van microfiltratie.

Door de verwijdering van onzuiverheden als zwevende stof, troebelheid, bacteriën en protozoön is de technologie zeer geschikt als zuiveringsstap in de productie van drinkwater, proceswater of voor zuivering en hergebruik van afvalwater.

Meer informatie?

Meer informatie over de diverse Metawater producten vindt u op www.metawater.co.jp/eng/