RWB Waterbehandeling heeft van Nijhuis Industries een opdracht ontvangen voor de realisatie van een complete installatie voor de verwerking van digestaat afkomstig uit de biogasinstallatie van Groot Zevert Vergisting in Beltrum.

Digestaat is vergiste mest en is een reststroom bij de productie van biogas. Digestaat bestaat uit water, organismen en mineralen. Om deze waardevolle mineralen terug te winnen en loosbaar water te maken, heeft RWB een verwerkingsinstallatie ontworpen.

De opdracht omhelst de engineering, levering, montage en inbedrijfstelling van een complete zuiveringsinstallatie. Uniek binnen het RWB concept van mestverwerking, is de extra filterstap met keramische membranen. Dit leidt tot een efficiënter omgekeerd osmose proces als laatste zuiveringstap in de keten. Het gebruik van keramische membranen zorgt voor een maximaal volume in loosbaar water.

Het systeem verbruikt aanzienlijk minder energie (<25kW/m3) dan traditionele systemen (UF + RO), het onderhoud van de installatie is veel eenvoudiger en het systeem is minder gevoelig voor storingen.