• null

  Omgekeerde osmose

Culligan Omgekeerde Osmose Watersystemen

Home / Klant specifieke projecten / Membraamfiltratie / Omgekeerde osmose

Verbeter efficiency met Culligan Omgekeerde Osmose Watersystemen

Met de allernieuwste membraantechnologie ingebouwd in de robuuste ontwerpen kan Culligan u een a RO-systeem leveren dat snel kan worden geleverd en nog sneller geïnstalleerd. Culligan heeft tientallen jaren ervaring en heeft inmiddels over de hele wereld duizenden RO-installaties geplaatst.

Wat is omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose (in het Engels afgekort als RO) gebruikt semi-permeabele membranen om water te scheiden van substanties die er in zitten. Door druk uit te oefenen wordt het water door de membraan geperst: het zuivere water (permeaat) wordt gescheiden van het water dat de zouten bevat. Het Osmose-membraan, waarmee het hoogste niveau van filtratie wordt geïmplementeerd, gedraagt zich als een barrière, niet alleen voor de zouten en anorganische substanties, maar ook voor de organische substanties met een groter gewicht dan 100 Dalton: het is daarom ook een uitstekend verdedigingsmiddel tegen micro-verontreinigingen, pesticiden, pyrogenen, virussen en bacteriën .

 

Toepassingen voor Omgekeerde Osmose (RO) water:

 • Productie Voedsel- & Dranken
 • Voorbehandeling boiler en koeltoren
 • Voorbehandeling voor watersystemen met een hoge zuiverheidsgraad
 • Bio-farmaceutische fabricage
 • Waterstraalsnijden
 • Stoomproductie & Luchtbevochtiging
 • Energieopwekking

  Betreft het een nieuwe of bestaande installatie?


  Omgekeerde osmose RWB

  Culligan IW Evo Serie Omgekeerde Osmose
  (standaard flow ratio 5 – 40 m³/uur)

  De IW Evo-Serie voor omgekeerde osmose voor brak water van Culligan is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende industriële en gemeentelijke toepassingen.

  Verkrijgbaar in 7 modellen voor debieten van 5 tot 40 m³/uur (22 tot 176 GPM) en in staat om een zoutgehalte tot 3000 ppm TDS te behandelen.

  Dankzij een innovatief modulair en gestandaardiseerd ontwerp is Culligan in staat een constructie van topkwaliteit, snelle leveringstermijnen en competitieve prijzen te bieden. De units worden kant-en-klaar geleverd voor snelle en eenvoudige installatie. Ze kunnen volledig geconfigureerd worden via een breed scala aan optionele accessoires.

  RWB Water Evo

  Culligan SW Evo (Sea Water) Serie Omgekeerde Osmose
  (standaard flow ratio tot 60 m³/uur)

  De omgekeerde osmose-serie voor zeewater van Culligan biedt een rendabele en betrouwbare oplossing voor klanten in regio’s met waterschaarste. De ontziltingsapparaten zijn geschikt om water te behandelen met een zoutgehalte van maximaal 45.000 ppm tot een debiet van 60 m³/uur voor het standaard aanbod (installaties met grotere debieten zijn beschikbaar op aanvraag).
  SW RO-apparaten zijn modulair en kunnen eenvoudig aangesloten worden om grotere debieten naar wens te beheren. De constructiematerialen zijn geschikt voor water met een hoog zoutgehalte dankzij gebruik van duplex 2205 hogedrukleidingen, gebeitst en gepassiveerd voor corrosiebestendigheid.

  De units worden kant-en-klaar geleverd voor snelle en eenvoudige installatie, en dankzij Culligan’s modulaire standaard ontwerpen bent u verzekerd van de snelst mogelijke levertijden.

  RWB Water Culligan SW

  Culligan G1-E1 Serie Omgekeerde Osmose
  (standaard flow ratio tot 0,35 m³/uur)

  De G1 RO is een compact RO-systeem ontworpen voor commerciële en licht-industriële toepassing waarbij om een groot prestatievermogen wordt gevraagd. Hij is uitgerust met een digitale flow meter voor het afvoeren van producten, drukventielen voor het controleren van de druk van de input en output, online apparatuur voor het bekijken van de geproduceerde waterkwaliteit en met omgekeerde osmose membranen. De unit is uitgerust met de Culligan Smart Controller waarmee het systeem wordt bediend en in 4 talen de verschillende spoelingsmodi weergeeft. Met het slimme bedieningspaneel kunt u de units modulair configureren naar two-pass en wisselende configuraties, of eenvoudig koppelen aan netwerken, zoals in-huis managementsystemen of PLC’s.

  Het E1 Omgekeerde osmose systeem is een economische waterbehandelingsoplossing, die bedrijfskosten en de kosten van nabehandeling reduceert. Het E1 Omgekeerde osmose systeem zorgt ervoor dat u minder onderhoudskosten hebt, doordat het de verontreinigingen in uw water reduceert die de smaak aantasten en de apparatuur kan doen verstoppen. Beheers uw installatiekosten door een systeem te gebruiken dat precies bij uw unieke behoeften past. Houd de bedrijfskosten laag met gemakkelijk te gebruiken elektronisch bedieningsapparatuur.

  RWB Water G1 E1 Serie

  Culligan AquaCleer SB200 Serie Omgekeerde Osmose + geïntegreerde voorbehandeling
  (flow ratio 0,2 – 3 m³/uur)

  Aqua-Cleer SB200 is een compleet waterbehandelingssyteem, die een omgekeerd osmose systeem bevat, plus een voorbehandelingssysteem. Het geheel wordt geleverd op klein verrijdbaar onderstel, zodat het hij op elke locatie eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Ideaal voor de Voedselvoorziening waar zacht water nodig is voor apparaten zoals afwasmachines, en omgekeerde osmose voor de bereiding van dranken, b.v. koffie.

  Het systeem bevat een systeem voor ionenuitwisselingsontharder met harsen, een grondwaterontharder systeem, microfiltratie, omgekeerde osmose om water te dechloreren en een overdruktank.

  RWB Water Aquacleer

  Culligan MFP Serie Omgekeerde Osmose
  (flow ratio 0,4 – 3,6 m³/uur)

  De MFP omgekeerde osmose unit is gebouwd met topkwaliteit componenten en constructiemethoden en is ideaal voor drinkwater en industriële processen op elke locatie.

  Het systeem is modulair en compact en is met het oog op een lang leven robuust gebouwd. De MFP RO is gebouwd binnen een stalen frame zonder gelaste onderdelen, 100% beveiligd tegen corrosie. Het systeem wordt bediend via een elektronisch bedieningspaneel die alle werkzaamheden en spoelingen weergeeft, alsmede het geleidingsvermogen en andere parameters.

  RWB Water Culligan MFP

  Culligan IW Serie Omgekeerde Osmose
  (flow ratio 5 – 100 m³/uur)

  Er zijn geen beperkingen voor uw waterkwaliteit, ongeacht de hoeveelheid—de Culligan Aqua Cleer IW serie van omgekeerde osmose units behandelt water om aan uw veeleisende industriële behoeften tegemoet te komen. Door gebruik te maken van de allernieuwste membraantechnologie en de IW omgekeerde osmose serie worden grote hoeveelheden water behandeld en worden waterverontreinigingen gereduceerd. Voor een snelle installatie zijn de units op een verrijdbaar voetstuk gemonteerd en dankzij het gestandaardiseerde ontwerp kunnen ze snel worden geleverd, zo’n 40% sneller dan ter plekke geconstrueerde units. Met materiaal als AISI 316 Roestvrij staal, PVC en polyethyleen is het buizenwerk voedselgeschikt en bestand tegen corrosie. U kunt het systeem bedienen met het lokale bedieningspaneel of via een elektronisch touch-paneel PLC.

  Een betere kwaliteit van water verbetert de industriële processen door verontreinigingen die de uitrusting doen corroderen en verstoppen te elimineren. Uw investering in de Culligan IW RO biedt u jarenlang voordelen.

  RWB Water Culligan iW

  Referenties

  Meer informatie over nanofiltratie en omgekeerde osmose?

  Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.