Overname RWB door Japanse partner

Het Almelose Rood Wit Blauw Holding B.V. (RWB) is op 9 november jl. toegetreden tot de Japanse METAWATER Group. In 2013 had METAWATER Co., Ltd. al een minderheidsbelang in RWB verworven van 24,7%. De Metawater Group is nu 100% aandeelhouder. Metawater kondigde de overname aan in een persbericht: metawater.co.jp/news/metawater-acquires-all-shares of rwb

Een versteviging van RWB’s positie

De overname zorgt voor een versteviging van RWB’s positie op de watermarkt. RWB ontwerpt, bouwt en onderhoudt waterzuiveringssystemen voor de gehele Europese markt. RWB onderscheidt zich door het aanbieden van zowel standaard systemen als het aanbieden van klant specifieke installaties binnen de drinkwater-, afvalwater- en proceswatermarkt. Door alle disciplines, zoals procesmanagement, engineering en systeemrealisatie binnen de eigen organisatie te houden en vanwege een uitstekende 24/7 servicedienst, biedt RWB een volledig en multidisciplinair pakket in waterbehandeling.

Duurzaamheid en circulaire economie

“De overname biedt RWB een unieke kans om onze bijdrage binnen de circulaire economie verder te vergroten en daarmee de omzet te verhogen. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze engineering- en servicecapaciteiten te combineren met de duurzame producten en technologieën uit de METAWATER groep. Als CEO zie ik het als een uitdaging om door gezamenlijke inspanning, met veel nieuwe collega’s, een grotere bijdrage te leveren op het gebied van duurzaamheid en binnen de circulaire economie”, aldus André Reigersman.

Nieuwe kansen en een positieve impuls

De overname biedt met name veel nieuwe kansen en heeft voor de ruim 70 medewerkers van RWB geen gevolgen. Het is louter een positieve impuls voor RWB dat volgend jaar haar 20-jarig jubileum viert.