Wegens uitbreiding is er op de afdeling Technologie & Onderzoek een vacature ontstaan voor een

Process engineer (Fulltime)

Standplaats

Nederland / Almelo

Functieomschrijving

Als process engineer houd je je bezig met het opzetten van het beste procesontwerp van waterbehandelingsinstallaties voor bedrijven in de drinkwater-, afvalwater- en industriële sector. Je vertaalt de wensen van klanten naar een procestechnologisch ontwerp. Je voert het verkooptraject uit en begeleidt het tot aan het gebruiksgereed opleveren van de installatie. Hierbij horen ook het uitwerken van offertes of (advies)rapporten. Daarnaast houd je je bezig met het ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren van waterbehandelingsinstallaties en -processen en voert daarbij procestechnologische studies uit. Ook ondersteun en adviseer je de afdelingen Projecten en Producten & Services op proces- en verkooptechnisch gebied en verhoog je het kennisniveau van genoemde afdelingen door ondersteuning, begeleiding en kennis- en ervaringsoverdracht.

Functie-eisen

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding richting procestechnologie of chemische technologie
  • Analytisch sterk onderlegd en stressbestendig
  • Werkervaring in een soortgelijke functie, ervaring in de waterbehandeling is een pré
  • Sterk communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
  • Nauwkeurige en accurate manier van werken
  • Teamplayer, maar ook zelfstandig kunnen werken
  • Kennis van normen, veiligheidsvoorschriften, kwaliteits-, milieu- en keuringseisen
  • Ervaring in python, VBA of vergelijkbare programmeertaal is een pré
  • Ervaring in chemische simulatiesoftware (bijvoorbeeld Aspen Plus, DWSim, Coco) is een pré

Wij bieden jou

Een veelzijdige, uitdagende functie met een hoge mate van zelfstandigheid, waarin je je technologische deskundigheid kunt inzetten bij (ontwikkel- en verbeter-) projecten. RWB kent een prettige, informele bedrijfscultuur waarin met veel enthousiasme wordt samengewerkt. Naast een prima salaris, biedt RWB je goede ontplooiingsmogelijkheden en een goed arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?

Als je meer wilt weten over de functie kun je contact opnemen met Fokko Borre (Directeur Technologie), tel. 0546-545 020.

Mail je sollicitatiebrief met CV naar Angelique Wanschers (HR Manager): a.wanschers@rwbwater.nl o.v.v. ‘vacature process engineer’.