• Proceswater
    Proceswater

De chemische industrie, de foodsector, de papierindustrie, energiebedrijven; de manier waarop water wordt ingezet brengt een zeer breed scala aan eisen met zich mee.

Proceswater; een veelvoud aan behandelingstechnieken

Toepassingen

Proceswater komt met name voor in fabrieken waar producten worden vervaardigd. Proceswater wordt onder ingezet als:

  • spoelwater om producten of installaties te reinigen
  • koelwater om installaties te koelen
  • productwater om bijvoorbeeld drank en voedingsmiddelen mee te maken
  • transportmiddel om producten te transporteren binnen industriële processen

Technologieën

RWB Water heeft zeer veel kennis en ervaring met een veelvoud aan behandelingstechnologieën die ingezet kunnen worden om aan de strenge eisen te voldoen. Enkele van de mogelijkheden:

RWB - Ontijzering
proceswater | RWB Almelo

Proceswater

Wat is proceswater? Die vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Binnen de industrie wordt gebruik gemaakt van proceswater als koelvloeistof, productmiddel, oplosmiddel of als vervoermiddel.

Bron- en grondwaterbehandeling

Grondwater, oppervlaktewater en leidingwater zijn voedingsbronnen voor de bereiding van proceswater. Afhankelijk van de bron, past RWB diverse zuiveringstechnieken toe die het water behandelen en geschikt maken voor gebruik binnen het bedrijfsproces.

Beschikbaarheid bron- en grondwater

De mate van bronwaterbeschikbaarheid speelt een belangrijke rol bij de opwerking van proceswater. Leidingwater is in verhouding met de andere 2 bronnen een kostbare oplossing. Oppervlakte water is een goed alternatief, maar is niet altijd in grote hoeveelheden beschikbaar en kan sterk vervuild zijn. Grondwaterbehandeling is een rendabele en stabiele optie om proceswater te produceren. Grondwater is (in de meeste gevallen) continu beschikbaar en is van een zuivere kwaliteit.

RWB heeft een veelvoud van technologieën in huis op het gebied van grondwaterbehandeling.

Referenties

Opdrachtgever aan het woord

Een ziekenhuis is afhankelijk van een betrouwbare waterlevering. Alle processen binnen het ziekenhuis (o.a. het maken van medicijnen, sterilisatie, dyaliseren, koeling van apparatuur) zijn direct of indirect verbonden aan water.

Zuiver water is letterlijk van levensbelang. Als de wateronthardingsinstallatie uitvalt, is er een buffer ingebouwd van enkele uren, maar dan moet het probleem wel verholpen zijn anders valt de operatiekamer stil. RWB begrijpt die urgentie en levert uitermate snelle service.

Geert de Boer – Regiekamertechnicus, Gebouwbeheer │ Medisch Spectrum Twente

Meer over waterbehandeling binnen het MST

Daarom kiest u voor RWB

  • Klantgerichtheid; levering van een compacte standaard unit of de turn-key realisatie van een multidisciplinair project; aan elke wens kan worden voldaan.
  • Alle beproefde technieken kunnen in een klant-specifieke combinatie worden toegepast. Die combinatie wordt bij voorkeur opgebouwd uit ons standaard productenpakket om tot een financieel aantrekkelijke oplossing te komen.
  • Specialistische kennis binnen de eigen organisatie (geen installateurs die zeggen van alles te weten). Eventuele problemen worden samen met de klant adequaat en volledig opgelost.
  • Specifieke kennis en ervaring van verschillende toepassing (spoelwater, koelwater, productwater) waardoor de juiste waterkwaliteit gegarandeerd kan worden.

Voldoet uw proceswater aan alle eisen?

Meer informatie over onze technologieën t.b.v. proceswater? Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.