• null
  Proceswater

Proceswater van levensbelang.

Medisch spectrum Twente | RWB Almelo

Over MST

MST is een uniek en modern ziekenhuis waar iedereen terecht kan voor alle zorg, zeker ook als het complex of acuut is. Binnen MST is alles ingericht op persoonlijke aandacht. MST is gebouwd met de overtuiging dat zorg en service aan de patiënt beter kunnen. Slimmer en moderner. Dus werken de medische professionals met de modernste voorzieningen en nieuwste medische apparatuur.

Net zoals elk ander ziekenhuis, is MST afhankelijk van een betrouwbare waterlevering. Alle processen binnen het ziekenhuis (o.a. het maken van medicijnen, sterilisatie, dialyseren, koeling van apparatuur) zijn direct of indirect verbonden aan water. “Schoon” water is letterlijk van levensbelang.

Onze opdracht

Water wordt in het hele ziekenhuis gebruikt – voor onder andere het opwekken van stoom, verwarming/koeling, de sterilisatie van chirurgische instrumenten – en dus heeft de kwaliteit van het water een enorme impact op de gezondheid, veiligheid en het comfort van patiënten en medewerkers.

Vaak worden er verschillende installaties (door verschillende leveranciers) geplaatst waardoor het beheer van de watersystemen complex en tijdrovend is. Daarnaast moet de installatie en het onderhoud ervan voldoen aan de actuele normen en regelgeving binnen de medische sector.

Ziekenhuizen vallen volgens de wetgeving onder de prioritaire locaties

Er moet worden voldaan worden aan de strengste wet- en regelgeving op het gebied van waterbehandeling

RWB heeft in 2017 een demi-waterinstallatie geleverd. De installatie bestaat uit een omgekeerde osmose systeem in combinatie met EDI (elektrodeïonisatie). De installatie is compleet uitgevoerd met een buffertank, drukverhogingsunit en een circulatieleiding waarin een UV-installatie is opgenomen.

Dit systeem levert een hoge kwaliteit aan gedemineraliseerd water zonder gebruik te maken van chemicaliën, waardoor er zowel op de korte termijn als op de lange duur op energie en operationele kosten wordt bespaard.

Voordelen toepassing van omgekeerde osmose en elektrodeïonisatie:

 • Vergaande verwijdering van opgeloste stoffen
 • een gebruik van chemicaliën ten opzichte van ionwisseling
 • Continu productie mogelijk, in plaats van batchgewijs
 • Eenvoudige, compacte en modulaire opbouw, resulterend in een hoge flexibiliteit
 • Betrouwbare, kosten efficiënte en duurzame oplossing

Wat hebben we gerealiseerd

 • null
  Ontwerp, realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud
 • null
  Demiwater installatie (500 liter/uur); omgekeerde osmose in combinatie met elektrodeïonisatie
 • null
  Complete unit met circulatieleiding waarin een UV-installatie is opgenomen
 • null
  Voorraadtank en drukverhogingsunit
 • null
  Waterkwaliteit: geleidbaarheid 0,5 µS/cm, TOC 500 ppb en SiO2 50 ppb

Onze klant aan het woord

“De monteurs kennen de installatie, stellen de juiste vragen hebben alle onderdelen voor handen om direct te handelen. Veel bedrijven kunnen een waterbehandelingsinstallatie leveren, maar RWB heeft specialistische kennis in huis om een kostenefficiënte en betrouwbare installatie te leveren en wanneer dat nodig mocht zijn snel en adequaat op te treden om onze bedrijf continuïteit te waarborgen.”

Geert de Boer - Regiekamertechnicus │Medisch Spectrum Twente
MST | RWB Almelo
RWB - Medisch Spectrum Twente - RO + EDI

“Schoon en veilig” water is letterlijk van levensbelang!”

MST is 24/7 bezig met het leveren van zorg. Het belang van een veilige omgeving staat daarbij op 1.

Op het gebied van waterbehandeling is RWB een gewaardeerde partner. Met name de beschikbare kennis, korte lijntjes en het directe contact met de RWB (service) medewerkers is van toegevoegde waarde om de continuïteit van de installatie te garanderen.

Voldoet uw proceswater aan alle eisen?

Meer informatie over onze activiteiten binnen de proceswater sector? Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.