Voor onze afdeling Marketing & Sales zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Marketeer (24-40 uur)

Standplaats

Almelo

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven marketeer die goed let op details en een passie heeft voor het opzetten van marketingplannen en campagnes? Heb je interesse om bij een top-team te komen dat zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van waterbehandeling en in staat om ons merk te laten groeien door inzet van de juiste marketing mix? Dan heeft RWB Water de perfecte baan voor jou.

Wat ga jij precies doen?

Als marketeer ben jij degene die samen met je collega’s van het salesteam slimme plannen en strategieën bedenkt. Je zorgt ervoor dat onze marketingcampagnes soepel, efficiënt en binnen de gestelde deadlines gerealiseerd worden. Ook zorg je ervoor dat onze website, contentkalender up-to-date zijn en dat marketingmaterialen op tijd klaarstaan. Daar waar nodig schakel je met ons extern marketingbureau. Jij bent degene die hierbij aan het stuur zit en de route bepaalt. Je houdt het overzicht en volgt de voortgang van onze marketinginitiatieven.

Door nauw samen te werken met interne teams zorg je voor onze huisstijl, een consistente merkboodschap en zoek je voortdurend naar kansen om onze marketingprocessen te verbeteren en efficiënter te maken. Daarnaast krijg je de kans om je tanden te zetten in marktonderzoek. Hierbij draait het om het verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens over bestaande en nieuwe markten, klanten, concurrenten, producten, investeringstrends en juridische ontwikkelingen. Dit alles bespreek je met de Commercieel Directeur om samen de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Maar jouw werk gaat verder dan alleen achter je bureau zitten. Je bezoekt niet alleen beurzen, evenementen en andere promotieactiviteiten, maar mag deze ook organiseren. Kortom: allerlei leuke mogelijkheden en uitdagingen om niet alleen jouw eigen ontwikkeling maar ook de marketing van RWB Water naar een hoger plant te tillen. Hoe mooi is dat?

Wij vragen:

 • Een afgeronde mbo+/hbo-opleiding (richting Creative Business, Commerciële Economie of Marketing/Communicatie).
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.
 • Bekendheid met marketingtools, Canva en -platforms zoals CRM-systemen, social media-beheerstools, en analytics-tools.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken met verschillende belanghebbenden.
 • Proactieve houding en vermogen om zelfstandig te werken in een dynamische omgeving.
 • Creatief denkvermogen en het vermogen om innovatieve marketingideeën te bedenken en uit te voeren.

Wij bieden jou

 • Een zelfstandige, leuke, afwisselende en uitdagende functie waarbij je veel vrijheid krijgt.
 • Bij RWB heerst een fijne, informele bedrijfscultuur waarin samenwerken met veel enthousiasme centraal staat.
 • Naast een uitstekend salaris biedt RWB volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Geniet van een royaal arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. maar liefst 40 vakantiedagen en een werkgeversbijdrage voor je pensioenpremie.
 • Profiteer van het vooruitstrevende hybride werken bij RWB, waardoor je flexibel kunt werken op kantoor én vanuit huis.

Wie is RWB Water

RWB Water is dé autoriteit in het leveren van innovatieve oplossingen en geavanceerde systemen voor diverse water gerelateerde uitdagingen, waaronder drinkwater, afvalwater, proceswater en waterhergebruik. Inmiddels komt meer dan de helft van onze projecten voort uit complexe  duurzaamheidsvraagstukken. Ook als organisatie hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zijn daarom in het bezit van het “CO2 prestatieladder” certificaat.

RWB heeft alle benodigde disciplines in huis. Van procestechniek, werktuigbouw, automatisering, projectmanagement, realisatie tot inbedrijfstelling en services. De ontbrekende schakel in onze organisatie is een bevlogen marketeer die met zijn enthousiasme RWB Water nog beter op de kaart wil zetten. Kijk voor meer informatie op onze website: www.rwbwater.nl

Ben je geïnteresseerd in deze functie?

Dan maken we graag kennis met je. Mail je sollicitatiebrief met cv naar Angelique Wanschers (HR Manager): a.wanschers@rwbwater.nl onder vermelding van vacature mw marketing.

Borrelen er bij jou na het lezen van de vacature inhoudelijke vragen naar boven? Stel ze aan Sandor Peper (Commercieel Directeur), tel. 0546 545 020.

Waterontharders | RWB Almelo