SIX® Ceramac® pilot installaties PWNT

RWB heeft in opdracht van PWNT de SiX®-CeraMac® Pilot installatie gerealiseerd voor eindklant South-West Water te Engeland. Daarnaast zijn we gestart met de bouw van soortgelijke pilot installaties voor Scottish Water, Norvatten en Stockholm Vatten.

afvalwater wit | RWB
six | RWB
six | RWB

SiX®-CeraMac® pilot – South West Water

Als onderdeel van de lange termijn visie is South-West Water van plan om de waterbehandelingsinstallatie bij Crownhill te vervangen door een efficiëntere nieuwe installatie ten noorden van de stad. De eerste stap is genomen: de bouw van een demoplant in Crownhill. Als alles volgens plan verloopt en het voorstel wordt goedgekeurd zal South-West Water hier de modernste en de beste waterproductie locatie van het Verenigd Koninkrijk krijgen.

De demoplant met een capaciteit van 150.000 liter per dag is gebaseerd op suspended ion exchange (SiX®) en keramische microfiltratie techniek (CeraMac®). In de komende 18 maanden zal een toegewijd team het proces testen met een verscheidenheid aan ruw waterbronnen. Dit zal PWN Technologies en South-West Water in staat stellen het proces te finetunen en helpen bij het ontwerpen van de nieuwe waterbehandeling.

Het doel van South-West Water is om goed, veilig drinkwater te leveren tegen lage kosten dat het vertrouwen van haar klanten geniet met een minimale impact op het milieu. De processen die nodig zijn om een hoge kwaliteit drinkwater te produceren zijn van oudsher zowel energie als chemische intensief geweest en produceren veel afval. Vooruitgang in drinkwater technologie en nieuwe benaderingen in het beheer van ruwwatervoorzieningen bieden inmiddels een meer kosteneffectieve en duurzamer alternatief voor de productie van drinkwater. Alle partners zijn ervan overtuigd dat dit pilot project zal voldoen aan de verwachtingen, aangezien de resultaten van de CeraMac® demoplant in Singapore zijn potentieel al heeft bewezen.

six | RWB