• Drinkwater
  Drinkwater

Renovatie en nieuwbouw van de drinkwater productievoorziening onder kritische omstandigheden.

Vitens | RWB

Over Vitens

​Vitens N.V. is het jongste én grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Jaarlijks levert het bedrijf 330 miljard liter water uit 100 productielocaties via 2,3 miljoen aansluitingen aan de inwoners van de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht.

Ook ondersteunt Vitens de verbetering van drinkwater in ontwikkelingslanden. De klanten van Vitens kunnen altijd rekenen op water van topkwaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs. Dit geldt natuurlijk ook voor de bewoners en bezoekers van de Friese Waddeneilanden.

Onze opdracht

Vitens levert drinkwater aan mensen en bedrijven op alle eilanden in het Waddengebied. De leveringszekerheid van de drinkwatervoorzieningen voor de eilanden is niet meer voldoende. Om dit te realiseren worden verschillende productiebedrijven zodanig gerenoveerd dat de leveringszekerheid op het vereiste niveau voor het jaar 2020 wordt gebracht.

Andere doelstellingen die met het project behaald worden betreffen het verlagen van de hardheid en de kleur en de vergroting van de productiecapaciteit.

Renovatie en nieuwbouw volgens een strakke planning

Het werken op een eiland, binnen een beschermd natuurgebied, brengt uitdagingen met zich mee

RWB Water heeft de opdracht gekregen voor de uitvoering van de gehele renovatie en nieuwbouw voor meerdere locaties. Dit behelst zowel de bouwkundige, werktuigbouwkundige als elektrotechnische werkzaamheden.

Wat hebben we gerealiseerd

 • null
  een onthardingsinstallatie met ondermeer pelletreactoren en filters
 • null
  een spoelpomp- en blowerinstallatie
 • null
  de inrichting van de reinwater kelder
 • null
  een installatie voor de behandeling van slib

Onze klant aan het woord

vorden | RWB
vorden | RWB

“We zijn trots om voor Vitens te mogen werken”

Piet Pietersen, projectleider bij RWB kijkt terug op een geslaagde missie

“De installatie heeft een productie capaciteit van 700 m3/u. De hardheid van het water wordt verlaagd van 18,5 0dH naar 10 0dH. Na een engineering fase en bouwtijd van slechts één jaar wordt vanaf januari 2005 onthard water geleverd.

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tin- cidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.”.

Ook uw drinkwater optimaliseren?

Meer informatie over onze activiteiten binnen de drinkwater sector? Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.