Waterfiltratie

Culligan Waterfiltratiesystemen

Culligan heeft kennis van verschillende filtratiemedia en levert de meest uiteenlopende filtratietechnologieën.

Onze zelfreinigende filters zijn specifiek ontworpen om gevoelige apparatuur te beschermen tegen zwevende deeltjes in het water. Verkrijgbaar met een halfautomatisch of volautomatisch wassysteem, wordt er bespaard op kosten en wordt de noodzaak m.b.t. dure vervangingsposten geëlimineerd.

Onze cartridge systemen (microfiltratie) bieden kosteneffectieve, veelzijdige en op maat gemaakte oplossingen die micro-filtratie leveren voor toepassingen met een laag debiet.

Culligan’s mediafilters worden in eigen huis geproduceerd met een gepatenteerd assortiment van hoogwaardige media, en hebben wereldwijd een reputatie voor een effectieve en betrouwbare waterzuivering in de productie- en procesindustrie.

Ons assortiment Dynamische afscheiders verwijderen zwevende vaste stoffen uit water zonder mechanische bewegende delen, waardoor de bedrijfskosten worden geëlimineerd.

Al onze filters zijn verkrijgbaar als stand-alone units of als onderdeel van een geïntegreerd systeem.

Culligan FAS-EASY-EASY MAX Serie Zelfreinigende Filters
(standaard flow ratio tot 52 m³/uur)

Zelfreinigende filters zijn een erg flexibele, veelzijdige en economische oplossing voor het oplossen van waterfiltratie problemen op kleine schaal. Ze worden meestal gebruikt als een barrière tegen achtergebleven vaste stoffen om de gevoelige apparatuur te beschermen. De zelfreinigende filters elimineren de noodzaak om cartridges te vervangen door een ‘backwash’ systeem te gebruiken, dat ofwel volledig automatisch of semi-automatisch kan worden bediend, dit afhankelijk van het model. Filtratie is mogelijk van 50 tot 500 μm met een maximum flow ratio van 52 m³/uur.

RWB Waterfiltratie Zelfreiniger

Culligan GARD en FGX3 Microfiltratie Systemen
(standaard flow tot 45 m³/uur)

Mechanische filters zijn een uitermate flexibele, veelzijdige en economische oplossing om kleine problemen met aanslag op te lossen en worden meestal gebruikt als een barrière tegen achtergebleven vaste stoffen om gevoelige apparatuur te beschermen. Mechanische cartridge filtratie is een robuuste en economische oplossing voor waterfiltratie op kleinere schaal. Ideaal voor de beschermende voor-filtratie voor kostbare behandelingssystemen en apparatuur.

GARD Systeem

Met dit uitermate veelzijdige, modulaire systeem kunnen filters in meerdere configuraties worden gecombineerd (parallel, in serie, in serie-parallel, etc.) zodat ze elke toepassing aankunnen, dit door bij de inlaat gebruik te maken van een gaasfilter, gevolgd door een aantal elementen variërend van 80 microns tot 1 micron niveaus van filtratie

FGX3

Het FGX3 filtratiesysteem is een robuust en economisch filtratiesysteem, dat gebruik maakt van een klemsysteem waarmee cartridges snel kunnen worden vervangen. Het systeem is gebouwd in een AISI 316 roestvrijstalen kast met 1,5”, 2,5” and 3” inch UNI 338 schroefdraad in- aan- en afvoer koppelingen.

RWB Water Culligan Media Filtratie Systemen

Culligan DSA Serie Dynamische Separators
(standaard flow tot 65 m³/uur)

Dynamische separators zijn filters die zijn ontworpen om in het water achtergebleven vaste stoffen te verwijderen (b.v. zand). De capaciteit is gelijk aan 98% van alle deeltjes groter dan 80 microns en een specifiek gewicht groter dan 1 kg/dm3. De dynamische separator heet zo, omdat het gebruikt maakt van de centrifugerende beweging van het water om vaste stoffen uit de vloeistof te verwijderen. De unit heeft geen bewegende, mechanische onderdelen, waardoor de bedrijfs- en onderhoudskosten minimaal zijn.

Culligan DSA Serie dynamische separators heeft een modulair systeem en filters kunnen in meerdere configuraties worden gecombineerd (parallel, in serie, in series-parallel, etc.) om ze voor elke toepassing passend te maken.

Bij de invoer wordt gebruikt gemaakt van een gaasfilter, gevolgd door een selectie van filtratie-elementen variërend van 80 microns tot 1 micron. Filter cartridges zijn verkrijgbaar in voedsel-veilig polypropyleen voor achtergebleven vaste stoffen, fosfaat kristallen cartridges ter voorkoming van corrosie en geactiveerde koolstof cartridges voor het opnemen van organische stoffen en het verwijderen van kleuren.

Culligan Media Filtratie Systemen
(standaard flow tot 170 m³/uur)

Culligan’s Media Filtratie Systemen maken gebruik van druktankfiltratie, waarbij het water door filters wordt geperst en door laag mediafilters gaat waardoor de verontreinigingen worden verwijderd. De media worden geselecteerd op basis van de verontreinigingen die in het water zijn aangetroffen. Ontdek meer over Culligans Media Filtratieproducten. Met Culligans drukfiltratie gaat de filtratie veel sneller (filtratiesnelheid m/s) dan oudere, meer traditionelere filtratiemethoden, zoals filtratie door middel van zwaartekracht.

Er wordt gebruik gemaakt van de Culligan Multi-Media filtratietechnologie voor troebelheid / verwijdering van achtergebleven vaste stoffen. Multi-media maakt gebruik van filtratiemedia met verschillende dichtheden, in plaats van één zandlaag.

Voordelen van het Culligan Multi-Media Systeem Ontwerp:

  • Verlengde levensduur filter – de hele filterlaag wordt gebruikt, met zand wordt alleen de bovenste laag gebruikt. Het gevolg is dat de druk zich langzamer opbouwt. Daardoor gaat het filter langer mee, voordat een backwash nodig is.
  • Afmetingen tot 60% kleiner dan zand-zwaartekracht filters – omdat er een hogere filtratiesnelheid mogelijk is, kunnen de afmetingen van de apparatuur tot 60% kleiner zijn dan de zand-zwaartekracht filtermodellen.
  • Efficiënt energiegebruik – Luchtvermenging is niet nodig – vanwege de verschillende dichtheden van elke media-laag, werken ze als aparte lagen waardoor luchtvermenging niet nodig is. Dit verlengt tevens de levensduur van de media.
  • Vermindert of elimineert het gebruik van chemicaliën – Culligans gepatenteerde media-ontwerpen zorgen voor een spontane opname van achtergebleven vaste stoffen, ook bekend als spontane vlokvorming, hetgeen betekent dat chemicaliën vaak niet meer nodig zijn.

Gerealiseerde projecten

Meer informatie over waterfiltratie?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.