RWB - rwzi Weesp

Samen met Mobilis, Tauw, Pannekoek GWW, Xylem, Moekotte en Croonwolter&Dros werkt RWB mee aan de bouw van de nieuwe rwzi Weesp voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht laat op het terrein van de huidige rioolwaterzuivering (rwzi) in Weesp een nieuwe rwzi bouwen. Het gaat om een ICEAS-zuivering van Xylem waarbij het zuiveringsproces niet in meerdere tanks, maar in één zuiveringstank plaatsvindt. Zo blijft er ruimte over voor toekomstige ontwikkelingen.

Bij het ontwerp van de nieuwe zuivering is er rekening gehouden met de mogelijke gevolgen van klimaatverandering (alle elektrische installaties staan op een hoger niveau).

De huidige rioolwaterzuiveringsinstallatie in Weesp dateert uit 1974 en is aan vervanging toe. Er wordt op dit moment nog gewerkt met oxidatiebedden, een technologie die nauwelijks meer wordt toegepast in Nederland. Ook worden de verschillende vergunningseisen nu niet gehaald. Onder meer op het gebied van stikstof heeft het waterschap tijdelijk een vergunning met ruimere eisen. “De realisatie van de nieuwe zuivering maakt een einde aan deze ongewenste situatie”’, stelt het waterschap.

Lees hier verder over het project: Waterforum