Ultrafiltratie

Culligan Ultrafiltratie Watersystemen

De membraantechnologie voor verwijdering van zwevende deeltjes uit water is ultrafiltratie

Zwevende stof, troebelheid en micro-organismen kunnen uitstekend worden verwijderd met behulp van ultrafiltratie. Deze techniek wordt daarom veelvuldig toegepast als voorbehandelingstechniek voor omgekeerde osmose en vormen een alternatief voor meer traditionele waterbehandelingstechnieken zoals zandfiltratie.

Ultrafiltratie (UF) is een proces van membraanscheiding onder druk en verwijdert onoplosbare deeltjes uit het water. Ultrafiltratiesystemen zijn ideaal voor de behandeling van grondwater en oppervlaktewater, maar ook als de voorbehandeling van zeewater voor het ontzouten.

De robuuste ‘outside-in’ PVDF fibertechnologie wordt gebruikt. De holle fiber-membranen hebben een hoog reinigingsniveau, verbruiken relatief weinig chemicaliën, herstellen snel, hebben een superieure combinatie van mechanische sterkte en chemische resistentie.

  • Culligan ULF Serie Ultrafiltratie Systeem (standaard flow ratio 3 – 54 m³/uur)

De ULF-lijn van Culligan werkt in directe filtratiemodus (Dead End), waarbij 100% van het aanzuigwater wordt gefilterd. Via de onderkant van het membraan wordt de waterstroom gefilterd en terug naar de productzijde gebracht. Een direct filtratiesysteem wordt in het algemeen gebruikt voor water met maximale waarden tot 100 NTU.

RWB Water Ultrafiltratie

Gerealiseerde projecten

Meer informatie over ultrafiltratie?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand nummer of maak gebruik van het contactformulier.